Bouwlasers

Topcon RLH4C Bouwlaser

Voorraad checken...

Topcon RLH4C Bouwlaser

50100245
945,-
Een bouwlaser helpt u om uw werk nauwkeurig en toch snel te kunnen verrichten. Door middel van één of diverse lijnen kunt u tot op de millimeter nauwkeurig en waterpas te werk gaan. Voor de verschillende werkzaamheden zijn er andere lasers beschikbaar. Lees hieronder welke lasers er beschikbaar zijn.

Bouwlasers

Om goed te kunnen werken met een bouwlaser moet u weten welke verschillende types er beschikbaar zijn.

  • Afbouwlaser

De afbouwlaser wordt veelal gebruikt voor binnenshuis en is daarom uitermate geschikt voor interieurtoepassingen. Maar kan door zijn robuuste vorm ook worden gebruikt op de bouw. Hij is namelijk bestendig tegen alle weersomstandigheden.

  • Afschotlaser

Een afschotlaser is bedoeld voor het creëren van hellingen. Deze laser is perfect om op één zijde van de as een helling aan te leggen. Met een afschotlaser kun je een afschot tot op een duizendste van een procent instellen met gemiddeld een percentage van -10 tot +15%.

  • Bouwlaser

Is een algehele benaming voor alle soort laser die gebruikt kunnen worden. Kan ook als universele laser worden bedoeld, maar meestal wordt deze term gebruikt om een professionele laser aan te duiden.

  • Kruislijnlaser

Een kruislijnlaser is een unieke laser die als gereedschaps wordt gebruikt voor veel verschillende klussen. Denk hierbij aan klussen als betegelen en het ophangen van decoraties (schilderijen e.d.). Door een kruislijnlaser kunt u vele malen sneller en nauwkeuriger uw taken uitvoeren. De laser is niet enkel voor de vakman, maar kan ook door een doe-het-zelver perfect worden gehanteerd. Diverse kruislijnlasers kunnen zelfnivellerend zijn, dit betekent dat ze zichzelf waterpas afstellen. In tegenstelling tot een kruislijnlaser beeld hij een kruis af, waardoor zowel horizontaal als verticaal te werken valt.

  • Lijnlaser

De lijnlaser is bij dezelfde klussen als de kruislijnlaser noodzakelijk. Dus klussen als tegelen, ophangen van decoratie en tengelen. Hiermee kunt u zonder iets te beschadigen uw klus in een perfecte rechte lijn afwerken/ophangen. In tegenstelling tot de kruislijnlaser heeft de lijnlaser een enkele lijn.

  • Puntlaser

Een puntlaser is een laser die drie punten projecteert. De laser projecteert namelijk één straal naar boven, één naar beneden en één horizontaal. Hierdoor kun je punten overbrengen tussen vloer en plafond en daarbij haakse hoeken uitzetten voor systeemwanden. Ook kun je de laser voor andere toepassingen gebruiken waar je zuiver loodrecht, haaks en waterpas wilt werken.

  • Rioollaser
Een slag apart in de bouwlasers vormt de rioollaser. Zoals de naam al zegt is deze interessant  als je veel met het aanleggen van rioleringen te maken hebt.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x